Новини

Как да се грижите за вашите удължени мигли: съвети и трикове

Удължаването на миглите е популярна тенденция за красота, която може да подобри цялостната ви визия и да направи очите ви да изпъкнат. Въпреки това, като всяка козметична процедура, удължаването на миглите изисква подходяща грижа и поддръжка, за да се гарантира, че издържат възможно най-дълго.



1. Избягвайте да ги мокрите

One of the essential things to remember when caring for your eyelash extensions is to avoid getting them wet for at least the first 24 hours after application. This includes avoiding steam from the shower or sauna. Water can weaken the adhesive and cause the eyelashes to fall out prematurely. If you need to clean your face during the first day, do so gently with a damp cloth or cotton pad, avoiding the eye area.


2. Внимавайте с грима

Когато носите удължени мигли, е важно да внимавате с нанасянето на грим. Избягвайте да използвате продукти на маслена основа близо до очите си, тъй като те могат да разградят лепилото и да причинят падане на удължителите. Вместо това използвайте нежни продукти на водна основа, които няма да повлияят на лепилото. Бъдете внимателни, когато премахвате грима и избягвайте да търкате очите си.


3. Четкайте ги всеки ден

Ежедневното миене на удължените мигли ви помага да изглеждат спретнати и подредени. Използвайте чиста спирала, за да разресвате миглите си, като започнете от основата и стигнете до върховете. Това ще предпази екстеншъните от заплитане и преждевременно падане.


4. Не късайте и не дърпайте

Може да бъде изкушаващо да вземете или дърпате удължените си мигли, ако започнат да се чувстват неудобно или ако са разхлабени. Това обаче може да причини увреждане на вашите естествени мигли и също така може да доведе до по-бързо падане на екстеншъните. Ако имате някакви притеснения относно вашите удължени мигли, свържете се с вашия техник за съвет.


5. Позиция за сън

Вашата позиция на сън също може да повлияе на дълготрайността на удължените ви мигли. Спането по корем или настрани може да доведе до триене на миглите ви в калъфката на възглавницата, което може да доведе до преждевременно падане. Опитайте се да спите по гръб или използвайте копринена или сатенена калъфка за възглавница, която ще намали триенето и ще помогне на вашите удължени мигли да издържат по-дълго.



Грижата за вашите удължени мигли е от съществено значение, за да сте сигурни, че издържат възможно най-дълго. Избягвайте да ги мокрите, внимавайте с грима, четкайте ги всеки ден, не късайте и не дърпайте и коригирайте позицията си за сън. Като следвате тези съвети и трикове, можете да се насладите на красиви, дълготрайни удължени мигли.



Свързани новини
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept